Dogodki in novice

Udeležba na 14. mednarodni konferenci ECHA (European Council for High Ability)

kratek opis

V Ljubljani je od 17. 9. do 20. 9. 2014, potekala 14. Mednarodna konferenca ECHA z naslovom: Re: Thinking Giftedness: Giftedness in the Digital Age.

Še pred otvoritvijo so eminentni gostje iz vseh celin, strokovnjaki s področja dela z nadarjenimi otroki, obiskali našo šolo. Organizatorji so nas izbrali, ker že vrsto let razvijamo in udejanjamo program za nadarjene dijake.

Angleška promocijska skupina, ki jih vodita mentorja Blanka Klobučar, profesorica angleščine, in Timohy Gallagher, rojeni govorec angleškega jezika, je gostom predstavila naš šolski sistem in množico projektov iz najrazličnejših področjih, ki jih izvajamo. Gostje so odhajali vidno zadovoljni. Pohvalili so tako dijake, njihovo suverenost, ko so predstavljali in odgovarjali na vprašanja, kot opremljenost šole. Očitno je bilo, da bi si želeli pri nas prebiti več časa.

Konference sta se udeležili Maja Gerden, profesorica angleščine in Sonja Artač, profesorica biologije. Delo z nadarjenimi in talentiranimi dijak je stalna sestavina dela profesorskega zbora na naši gimnaziji. Stalno izobraževanje, izmenjava izkušenj, seznanjanje s primeri dobrih praks iz Slovenije in tujine so zato nujna podpora našemu delu z dijaki.