Dogodki in novice

3. e na zaključni ekskurziji po Balkanu

Od srede, 24. maja, do sobote, 27. maja, smo dijaki in dijakinje 3. e razreda uživali na naši maturantski ekskurziji, na kateri smo odkrivali bisere Balkana.

Na prvi dan smo po dolgi poti, popestreni z glasbo, prispeli v bosansko prestolnico, Sarajevo, kjer smo spoznali njegove znamenitosti, preizkusili lokalno kulinariko in vijugali med barvitimi mestnimi tržnicami. Po pestrih poznih večernih urah v Sarajevu smo se naslednji dan odpravili naprej proti Mostarju, z vmesnim postankom pri slavnem porušenem mostu na Neretvi. Turističnemu vrvežu antičnih ulic Mostarja je sledila pot čez mejo, v hrvaški Biograd na Moru, kjer smo mnogi srečanje z Jadranom izkoristili za nepozabno kopanje pod zvezdami. Petek je prinesel vzdušje poletja v polni meri, uživali smo namreč v plovbi po idiličnih Kornatih, kjer se je bistro morje prepletalo z nežno vzpenjajočimi se otoki, kopanje pa je bilo seveda ponovno neizbežno. Na zadnji dan našega izleta smo se, vsi rahlo utrujeni, a polni navdušenja nad preteklimi dnevi, odpravili še do Zadra, kjer je večina takoj planila po svežem sladoledu, ter do Plitvičkih jezer. Tam smo lahko le strmeli in občudovali njegove naravne lepote, prav tako pa ni manjkalo priložnosti za estetske fotografije. Tako se je v petek naša pot zaključila; v Ljubljano smo se vrnili po štirih dneh spoznavanja novih krajev, in pa seveda naše lastne zabave, ekskurzija pa bo gotovo ostala kot nepozaben spomin na srednjo šolo in edinstevno vez našega razreda.

Zapisal: Mark Šilar

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka