Dogodki in novice

Projekt Ana Frank - zgodba za sedanjost

Ana Frank

Dijaki Greta Junger, Ana Bajt, Vita Slak, Melani Mekicar, Zala Gajser, Eva Bevk in Jaša Levstek so se v okviru projekta Ana Frank – zgodba za sedanjost v preteklem tednu udeležili izobraževanja za vodiče v sosednji Avstriji. Skupaj z dijaki Gimnazije Novo mesto ter dijaki dveh avstrijskih srednjih šol so odstirali in reševali moralne dileme sodobnega časa, ki niso prav nič drugačne kot so bile v času druge svetovne vojne, ko je svojo življenjsko zgodbo pisala Ana Frank.

Projekt, pri katerem Muzej novejše zgodovine in nizozemski muzej Hiša Anne Frank sodelujeta s šolami v mnogih evropskih državah, je namenjen predvsem mladim, ki lahko tokrat skozi oči in besedo svojih vrstnikov spoznajo zgodbo preteklosti a z globokim sporočilom za sedanjost.

V dveh dneh čezmejnega sodelovanja z vrstniki iz Avstrije so dijaki v različnih delavnicah spoznavali življenje Ane Frank, zgodovino predvojnega in vojnega obdobja ter probleme sodobnega sveta, pred katerimi stojimo in jih bomo morali rešiti na human način.

Šole udeleženke projekta bomo na svojih šolah gostile potujočo razstavo Ana Frank, ki jo bodo dijaki tudi sami postavili in po razstavi vodili. Na Gimnaziji Vič bo razstava gostovala od 21.marca 2016 do 26. aprila 2016.

Vabljeni!

Za več informacij pišite na: tadeja.rudolf@guest.arnes.si.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka