Dogodki in novice

Po poteh Angela pozabe

9. 10. 2018 je 4. f razred obiskal Lepeno na Koroškem, kjer se godi roman Angel pozabe, ki je letošnje maturitetno besedilo. Po poteh nas je vodil pisateljičin brat Zdravko Haderlap, plesalec, novinar, kulturni delavec ter pohodnik in Jana Ozimek, prof. slovenščine.

Hodili smo po poteh, kjer se zgodile tragične zgodbe iz 2. svetovne vojne ter brali odlomke iz romana Maje Haderlap, pa tudi Petra Handkeja, Florjana Lipuša - avtorjev iz lepenske doline. Spoznavali smo življenje koroških partizanov, ki so pripomogle tudi, k temu, da je Avstrija neodvisna republika. Edino koroški partizani so se namreč v Avstriji borili proti fašizmu.

Ostali sta nam v zavesti dve misli Zdravka Haderlapa, da vsak človek zasluži svoje ime ter da se zgodovina ponavlja, če ne prepoznamo njenih vzorcev in jih spremenimo.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka