Dogodki in novice

Naši dijaki zelo uspešni na računalniškem tekmovanju Bober

V soboto, 12. januarja 2019, je potekalo državno tekmovanje iz računalniškega razmišljanja Bober. Tekmovalna vprašanja preverjajo predvsem algoritmično razmišljanje, logično sklepanje in spretnosti pri reševanju problemov. Istočasno so tekmovali učenci in dijaki v več kot petdeset državah po svetu.

Tokrat je državno tekmovanje potekalo na Fakulteti za elektrotehniko računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. Med srednješolci, ki so se uvrstili na državno tekmovanje je, je bilo 13 naših dijakov, vsi so se tekmovanja tudi udeležili in dosegli štiri zlata in tri srebrna priznanja. Kar v treh od štirih letnikov pa so dosegli tudi prvo mesto v državi.

Med prvimi letniki je Jernej Kogovšek iz 1. b dosegel srebrno priznanje, Anja Rupnik iz 1. c, zlato priznanje, Domen Jurkovič, 1. a pa s 1. mestom zlato priznanje.

Med drugošolci je Eva Juvanc iz 2. f dosegla srebrno priznanje. 1. mesto in zlato priznanje pa je dosegel Jakob Schrader iz 2. c.

Med četrtimi letniki je Blaž košir iz 4. a dosegel srebrno priznanje, zlato priznanje pa Jon Mikoš iz 4. c, tudi s 1. mestom v državi.

Čestitamo!

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka