Dogodki in novice

Bodi pisatelj/pisateljica

Ustanova Pionirski dom Center za kulturo mladih že leta aktivno sodeluje na področju spodbujanja mladih avtorjev k literarnemu ustvarjanju in nadgradnji njihovih znanj. V ta namen je center letos že deveto leto zapored organiziral literarni natečaj Bodi pisatelj/pisateljica, na katerem so se s svojimi haikuji in proznimi deli v slovenskem kot tudi v tujih jezikih predstavili učenci in dijaki slovenskih šol.

V četrtek, 21. aprila 2022 se je v Festivalni dvorani Pionirskega doma odvijala podelitev priznanj za najboljša dela po izboru žirije, ki jo je letos sestavljala skupina prevajalcev, pisateljev, urednikov in založnikov. Med branji odlomkov nagrajenih del je bilo za dobro vzdušje na dogodku poskrbljeno z izvrstnimi glasbenimi točkami, obiskovalci pa smo lahko uživali tudi v kratkih intervjujih s člani žirije, ki so nam predstavili področja svojega delovanja ter nam namenili obilico spodbudnih besed za naše literarno ustvarjanje.

Podelitvi so sledile izobraževalne delavnice, na katerih so mladi ustvarjalci lahko dodatno razvijali svojo kreativnost. Letos so lahko izbirali med delavnico impro poezije, scenaristične delavnice, kreativnim pisanjem in delavnico improvizacijskega gledališča. Delavnico na področju ustvarjanja inovativnega besedila pa so pripravili tudi za mentorje mladih pisateljev.

Ema Dedić

Zelo smo veseli, da je bil v kategoriji angleške kratke zgodbe nagrajen tudi Emin literarni prispevek, za kar ji iskreno čestitamo.