Dogodki in novice

Angleški knjižni klub – uvodno srečanje

V začetku oktobra je potekalo uvodno srečanje za člane angleškega knjižnega kluba, ki se ga je udeležilo okrog 20 dijakov.

V letošnjem šolskem letu smo se odločili, da poleg organizacije različnih dogodkov, ki so povezani s književnostjo, začnemo tudi z bralnimi srečanji. Ta srečanja so namenjena dijakom, ki so že izkušeni bralci in jim branje v angleščini ne predstavlja dodatne težave. Dogovorili smo se tudi za aktivno udeležbo članov knjižnega kluba na področju posredovanja predlogov za naročilo knjig in pri predstavitvah knjižnih novosti.

Izbrane knjige za skupinsko diskusijo pokrivajo zelo različne teme, stile pisanja in žanre, tako da bo gotovo vsak od članov skupine našel zase kaj zanimivega; hkrati pa je seveda pomembno, da občasno preberemo tudi katero od knjig po priporočilu, saj na ta način ostrimo in širimo svoj bralni okus.

Na uvodnem srečanju smo dijakom razdelili tudi promocijsko gradivo in zbirke kratkih zgodb, ki jih je donirala Little Acorns Bookstore iz Londonderryja. Lastnica knjigarne, gospa Jenni Doherty, že več let zapored podpira naše bralne projekte in kreativne dejavnosti, kar nam je dodatna spodbuda za delovanje na področju promocije branja.

Mentorja in člani angleškega knjižnega kluba se veselimo prihodnjih srečanj in izmenjave mnenj. Veselimo pa se tudi dogodkov, ki smo jih načrtovali, na katerih se bomo srečevali s širšo skupino dijakov.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka