Dogodki in novice

Angleški knjižni klub: božično-novoletno srečanje 2017

Angleški knjižni klub je tudi letos pripravil pester program, ki je dijake popeljal v praznični božično-novoletni čas.

Poseben poudarek smo namenili izbiri in promociji knjižnih gradiv, saj se dijaki skozi šolsko leto pogosto pritožujejo, da jim za branje zmanjkuje časa. Božično novoletne počitnice so torej idealna priložnost, da si vzamejo nekoliko oddiha in prosti čas posvetijo tudi branju. V šolski knjižnici so tako dijaki, ki so pokazali zanimanje, lahko bolje spoznali knjižna gradiva ter svoje želje in bralni okus delili z mentorjema, ki sta bila na razpolago za nasvete in priporočila.

V četrtek, 14. decembra 2017, smo organizirali tudi branje božične poezije za različne skupine dijakov. Ob tem so lahko spoznavali zanimive običaje in tradicije božičnega praznovanja v preteklosti in jih primerjali z današnjim časom.

Izvedli smo tudi že tradicionalni božični kviz, na katerem je sodelovalo sedem skupin dijakov, ki so pokazali zelo veliko znanja. Prijetno druženje ob prigrizkih in čaju smo zaključili s podelitvijo nagrade najboljši skupini dijakov.

V tem tednu so potekali tudi še drugi manjši dogodki, s katerimi smo želeli obeležiti praznični čas. Radi bi omenili le "nagradno igro" ugotavljanja števila bombonov v kozarcu, katere so se udeležili številni dijaki in učitelji, ki so s svojim prispevkom podprli dejavnosti angleškega knjižnega kluba. Še enkrat vsem hvala za podporo.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka