Dogodki in novice

ANGLEŠKI KNJIŽNI KLUB: božično srečanje 2018

13. decembra 2018 je na Gimnaziji Vič potekalo božično srečanje, ki sta ga mentorja pripravila v okviru dejavnosti angleškega knjižnega kluba. Tema je zajemala praznovanje božiča in božične tradicije pri nas in v Združenem kraljestvu.

V prvem delu srečanja so si dijaki lahko ogledali božično epizodo ene izmed znanih britanskih komičnih televizijskih serij, nato pa je sledil kratek kulturni program – branje poezije in proze v interpretaciji dijakov prvega letnika.

Dijaki so se imeli tudi priložnost seznaniti z nekaterimi najnovejšimi angleškimi knjigami z božično tematiko, pa tudi s klasičnim leposlovjem, ki iz leta v leto ostaja zimzeleno. Mlade bralce smo še posebej povabili k branju v času božično-novoletnih počitnic, ko si morda lahko vzamejo za to več prostega časa. Skozi ves december jih je k temu vabila razstava, glede izbire leposlovja pa so se lahko posvetovali tudi z mentorjema.

Po kratkem odmoru, ko smo se družili ob čaju in prigrizkih, je sledil božični kviz. Tekmovalne skupine so se v prijetnem vzdušju pomerile v poznavanju literature, filma, glasbe, božičnih tradicij ter aktualnega dogajanja po svetu. Vsem sodelujočim čestitamo za izkazano znanje!

Veseli smo bili lepe udeležbe. Zahvaljujemo se dijakom prvega letnika za aktivno sodelovanje ter vsem ostalim udeležencem, ki so doprinesli k prijateljskemu vzdušju in sproščenemu druženju.

slika0 slika1 slika2 slika3 slika4 slika5 slika6 slika7 slika8 slika9 slika10 slika11 slika12