Dogodki in novice

Ekipi Gimnazije Vič 2. mesto na tekmovanju iz študije primera

Naši dijaki so bili od ponedeljka, 18. 1., do četrtka, 21. 1. 2021, del tekmovanja v reševanju študije primera (case study), ki ga vsako leta organizira Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru v sodelovanju z Gimnazijo Franceta Prešerna in je letos potekalo prek interneta.

Na tekmovanju sta sodelovali dve ekipi naše šole: ekipa Inovativa, katere člani so bili Maja Kalin, Alja Dostal, Gal Gantar, Anže Čertanec in Jan Milavec (vsi dijaki 4. e) pod mentorstvom profesorja Tadeja Legata, ter ekipa Kekci, ki so jo sestavljali Žan Podlesnik, Nik Podboj, Jaka Pregelj in Domen Hauko (vsi dijaki 4.c) pod mentorstvom profesorja Nejca Mariniča. Letošnji izziv, ki so ga postavili predstavniki podjetja, je bil narediti njihovo spletno platformo plačljivo za fizične uporabnike.

Ekipa Inovativa je rešitev videla v preobrazbi platforme iz povezovalne v plačljivo s pomočjo vzpostavitve internetnega plačevanja, pri čemer bi spletna platforma skozi transakcije dobila manjšo provizijo. Nadaljnje so rešitev videli v vzpostavitvi ocenjevanja prodajalcev in kupcev s točkami kredibilnosti ob prodaji. Ekipa Kekci pa je rešitev predstavila v obliki manjšega plačila ob vsakem objavljenem oglasu. Za izpopolnjevanje reševanja študije primera so imeli 4 dni, pri čemer so morali narediti tudi finančno konstrukcijo rešitve, pretehtati vse vidike same rešitve (vpliv na platformo, prodajalca in kupca) in jo na koncu pred komisijo tudi predstaviti.

Ob koncu tekmovanja je vseh 8 ekip, ki so letos sodelovale, predstavilo svoje rešitve. Komisija je rešitve pretehtala in določila, katere so najbolj inovativne in hkrati izvedljive ideje.

Ekipa Inovativa naše šole je ob koncu dosegla odlično 2. mesto! Dijakom iskreno čestitamo!

slika dogodka slika dogodka