Dogodki in novice

Angleški knjižni klub: božično srečanje 2019

V četrtek, 12. decembra 2019, so se dijaki Gimnazije Vič udeležili božičnega srečanja, ki je potekalo v organizaciji angleškega knjižnega kluba.

Dogodek smo podnaslovili "božič nekoč, danes in jutri", kar smo si izbrali tudi kot rdečo nit letošnjega družabnega dogodka. Pričakovano smo se najprej navezali na znano Dickensovo zgodbo "Božična pesem", za tem pa smo si ogledali komično britansko priredbo tega dela. Sledili so nastopi dijakov, ki so nas s poezijo popeljali v preteklost, sedanjost in prihodnost božičnih tradicij.

Osrednji del srečanja je bil posvečen predstavitvam najbolj branih knjig v letu 2019 in priporočilom za branje v času božično-novoletnih počitnic. Dijaki so tako lahko izvedeli več o knjigah, ki bi si jih radi izposodili, obenem pa so lahko tudi predlagali nakup knjig, ki bi si jih želeli na policah šolske knjižnice v prihodnjem koledarskem letu.

Zabavni del srečanja se je začel s čajem in izvrstnimi prigrizki, ki so nam jih pripravili v šolski kuhinji, po krajšem odmoru pa so se dijaki razporedili v skupine in v živahnem vzdušju poskušali doseči čim več točk na božičnem kvizu. Letos je šlo zelo na tesno vse do konca, saj je kviz zajemal zelo raznolika področja; zmagovalna ekipa je zmagala le s točko prednosti pred zasledovalci, ti pa so imeli le točko prednosti pred tretje uvrščeno ekipo. Čestitke vsem sodelujočim za izkazano znanje!

Mentorja in člani knjižnega kluba se zahvaljujemo vsem dijakom, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi božičnega srečanja, pa tudi vsem dijakom, ki so se – zdaj že tradicionalnega dogodka – udeležili in prispevali k res prijetnemu vzdušju.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka