Dogodki in novice

Svetovni dan učiteljev in projekt učenec poučuje

5. oktobra je Svetovni dan učiteljev, ki ga na Gimnaziji Vič obeležujemo s priložnostnimi razstavami, mislimi o učiteljih ter vključitvijo v nacionalni UNESCO projekt Učenec poučuje. Tudi v letošnjem šolskem letu so dijaki dobili priložnost, da so se preizkusili v vlogi učiteljev.

Zamenjava vlog v pedagoškem procesu je na naši gimnaziji potekala cel teden, saj vseh ur pouka, ki so jih dijaki želeli izpeljati, ni bilo možno realizirati v enem samem dnevu. Letos beležimo 70. obletnico UNESCA, hkrati pa je letošnje leto proglašeno za Leto svetlobe, od tod je prišla kakšna ideja za tematiko, ki so jo dijaki predavali.

Nekaj izjav dijakov o izkušnji poučevanja:

  • Zanimivo, pa ne preveč enostavno, najtežje je obvladovati čas

Izjave mentorjev:

  • Naši dijaki so res zelo sposobni in zelo suvereni pri nastopanju, lepo jih je videti, ko prevzamejo polno odgovornost za svoje delo.
  • Škoda, da je projekt časovno omejen, saj bi na tak način lahko različni dijaki skozi celo šolsko leto sooblikovali pouk, je pa res, da priprava na takšen pouk vzame kar nekaj časa tudi učitelju mentorju. Ni isto, ko dijaki predstavijo kakšno krajšo izbrano vsebino pri predmetu, takšno poučevanje vzamejo veliko bolj odgovorno in se priprave lotijo res sistematično.
slika dogodka slika dogodka slika dogodka