Dogodki in novice

Delavnica pod vodstvom ilustratorke Mojce Sekulic Fo

V sredo, 23. novembra 2011, smo se učenci 1. e razreda preizkusili v ilustraciji. Delavnica je potekala pod vodstvom profesorice Jane Ozimek, profesorice Alenke Pikl Osole ter ilustratorke Mojce Sekulic Fo.

Mojca Sekulic Fo je slovenska ilustratorka, ki je zaključila študij arhitekture, vendar jo je pot življenja zanesla v druge vode, in sicer v knjižno ilustracijo. Njene ilustracije krasijo več knjig, kot npr. The botanic book, Zaspančki itd., ustvarja slike na les, izdaja koledarje.

Naša gostja nam je na delavnici na zanimiv način predstavila delo ilustratorja in tudi sami smo se preizkusili v ilustriranju. Projekt je trajal štiri ure. Najprej smo prebrali pripovedko Zlatorog, jo razčlenili na posamezne pomenske dele, kot to počno ilustratorji, in za vsak del narisali ilustracijo. Ustvarjali smo v različnih tehnikah. Uporabljali smo oglje, svinčnik, suhe barvice in tempera barvice. Sami smo tudi ustvarili svoje sodobne zgodbe na temo Zlatoroga. Naše risbe pa sedaj razstavljene krasijo učilnico 22.

Za konec smo prisluhnili še sodobni različici Zlatoroga naše gostje Mojce Fo. Tako smo v sproščenem vzdušju zaključili ta dogodek, ki nam je bil vsem zelo všeč, ker je bil pouk drugačen.

Ivana Hodak, 1. e

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka