Dogodki in novice

Uspeh dijaka Jureta Dolinarja na regijskem izboru naj podjetniške ideje natečaja POPRI 2020

S podjetniško idejo Motor na tekoči dušik se je dijak Gimnazije Vič, Jure Dolinar, 4.d uvrstil v finale nacionalnega izbora za naj podjetniško idejo mladih. Podjetniško idejo je potrebno predstaviti v obliki poslovnega modela in v 5 minutni predstavitvi (pitch). Pri pripravi poslovnega modela in pitch predstavitve sta sodelovali mentorici Maja Gerden, prof. in Sonja Artač, prof.

Jure je pitch pred strokovno komisijo izjemno uspešno opravil 12. februarja 2020, v Tehnološkem parku Ljubljana. Uvrstil se je v finale nacionalnega izbora letošnjega natečaja POPRI in osvojil denarno nagrado v višini 500€.

Zaključek tekmovanja POPRI 2020 na nacionalni ravni bo, 7. aprila 2020, v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica, kjer bo predstavitev finalistov pred nacionalno tekmovalno komisijo, razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad.

Letos se je na tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo – POPRI prijavilo več kot 320 mladih s 114 podjetniškimi idejami iz cele Slovenije. Iz Osrednjeslovenske regije je bilo prijavljenih 17 podjetniških idej.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka