Dogodki in novice

Ekskurzija 1. a v Idrijo

Na deževen in oblačen torek smo se zbrali na Dolgem Mostu. Pot do Idrije smo tisti, ki smo bolj zgodaj vstali prespali, ostali pa so že pridno izpolnjevali delovne liste. Da smo se primerno obnašali in si tudi kaj zampomnili so skrbeli kar trije profesorji; Marija Boh, Mojca Glaser Tehovnik in Tone Prus.

Ogledali smo si Divje jezero, ki je sredi oblačno sive pokrajne izstopalo s svojo modro zeleno barvo. Potem smo se odpravili proti Idriji. Hodili smo po gozdni poti, sreče pa z vremenom res nismo imeli, saj se je ulilo sredi poti. Da je bila situacija še slabša so se nekaterim pokvarili dežniki. Končno smo prispeli do mesta, ki slovi po čipkah in rudarjih. Imeli smo prosto uro in vsi smo se zatekli v toplo kavarno in se posušili. Nato smo si ogledali Antonijev rov in spoznali življenje rudarjev. Njihovo delo je bilo res težko in naporno, na koncu pa so zaradi zastrupitve z živim srebrom umrli pri 50 letih.

Ob vrnitvi iz podzemlja nas je končno pozdravilo sonce in veliko lažje smo se odpravili na teren. Razdelili smo se v skupine in odšli vsak spoznat delček Idrije. Ko smo končali smo se odpravili na zasluženo kosilo. Najedli smo se pice in počasi odšli nazaj v Ljubljano.

Čeprav nam vreme ni bilo naklonjeno, smo se imeli lepo in si obnovili znanje o Idriji, ki smo jo kot bivši osnovnošolci že obiskali. Ekskurzija je bila zabavna in poučna.

Kristina Muhič, 1.a

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka