Dogodki in novice

Ekskurzija v München

V božično razpoloženem decembru gotovo ni lepše destinacije kot Muenchen, ki se takrat spremeni v pravo božično pravljico. Med 12. 12. in 13. 12. smo namreč prvi letniki naše gimnazije dobili priložnost si ogledati eno najlepše božično okrašenih mest v Evropi, če ne celo na svetu. Iz Hale Tivoli smo štartali v (pre)zgodnjih jutranjih urah, bolj natančno dvajset do šestih. A čeprav smo bili dokaj neprespani svojega navdušenja nismo mogli zadrževati, in vožnja je minila kot bi mignil.

Naša prva destinacija je bil znameniti tehnični muzej, kjer smo se čudili neverjetni zbirki in količini stvari od avtomobilov do organov. Nato smo si ogledali znamenito zakladnico Rezidence, nadaljevali pa smo z najbolj nestrpno pričakovanim delom izleta: potepanjem po mestnem centru. Po nekaj dolgih urah nakupovanja in slinjenja po vseh dobrotah, ki so jih prodajali smo se odpravili v hotel, kjer smo v postelje padli prijetno utrujeni.

Naslednje jutro smo se že navsezgodaj odpravili v Olimpijski park (natančneje v Olimpijski stolp) kjer smo uživali tako v razgledu na Muenchen kot ob nenavadni razstavi rock glasbe. Nato smo se odpravili čez cesto v BMW Welt, kjer je predvsem moški spol močno užival. Naš naslednji postanek je bila Nymphenburška palača, v kateri smo videli starinske kočije, nato pa smo si na hitro ogledali še enormni kip Bavarie.

Naša zadnja postojanka je bila Pinakothek der Moderne ali muzej moderne umetnosti, kjer je nemogoče biti zdolgočasen saj so še stranišča zanimiva. S tem pa se je naš izlet žal zaključil, in s težkimi srci (in želodci, po eno-urnem obisku McDonald'sa) smo se odpravili nazaj proti domu.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka