Dogodki in novice

Ekskurzija v München

Na mrzlo decembrsko jutro smo se odpravili novim dogodivščinam naproti in sicer v München. Na pot smo se odpravili že zelo zgodaj. Na avtobusu je bilo najprej zeloooo zaspano, nato pa seveda ves čas živahno in veselo. Po nekaj urah vožnje smo prispeli v München. Nismo izgubljali dragocenega časa in se kar takoj odpravili v prodajni salon BMW. Zelo nas je pritegnila sama konstrukcija salona in pa seveda veliki in močni jekleni konjički, v katere smo se z veseljem in navdušenjem tudi posedli in poslikali. Zelo zanimiva je tudi trgovina z modelčki avtomobilov, oblačili BMW… Ker je bil čas božiča seveda ni manjkalo veliko in lepo okrašeno božično drevesce.

Zatem smo si še z razglednega stolpa v Olimpijskem parku ogledali mesto, a na žalost ni bilo pravega vremena, da bi videli še kam dalj. Pa drugič! Zanimivo je bilo videti tudi osebne stvari, glasbene plošče, instrumente, oblačila in pisma nekaterih znanih glasbenikov, kot so denimo Elton John, Kayle Minogue, Tina Turner in še bi lahko naštevali.

Po končanem ogledu smo si zaslužili nekaj prostega časa -približno 3 ure smo sami pohajali po praznično, z lučkami okrašenem mestu, si ogledovali trgovine, nakupovali, pojedli pozno kosilo… Ni manjkalo spominkov in sladkih dobrot, kot so na primer slastni praženi mandlji, po katerih diši celotno mesto. Čas je minil, kot bi mignil in utrujeni smo šli v naš hostel. Nekateri so se zabavali v sobah, drugi v skupnih prostorih v hostlu.

Že zgodaj naslednje jutro smo se podprli z zajtrkom, nato pa odšli na ogled enega izmed največjih muzejev, tehnični muzej. Tudi tam smo se zadržali 3 ure. Videli smo ogromno stvari, a potrebovali bi zares veliko časa, da bi si podrobno, v miru ogledali vse, kajti muzej je tako velik, da se lahko izgubiš.

Zatem pa smo si ogledali še zakladnico bavarskih kraljev. Zlata žezla, krone in ostali predmeti so še kako pritegnili našo pozornost. Del naše ekskurzije smo posvetili tudi umetnosti, namreč obiskali smo Pinakoteko Der Moderne. Videti je bilo kar nekaj zanimivih umetnin, slik, ogledali smo si dela velikih umetnikov, med drugim tudi enega izmed največjih slikarjev dvajsetega stoletja-Pabla Picassa

Dan je minil dokaj hitro in počasi smo se morali odpraviti na pot domov, čeprav smo želeli še ostali. Vmes smo se še ustavili na kosilo, si v avtobusu ogledali zabavno komedijo, ter po nekaj urah polni zadovoljstva in novih vtisov prišli domov.

slika0 slika1 slika2 slika3 slika4 slika5 slika6 slika7 slika8