Dogodki in novice

Ekskurzija v Španijo

Od 28. 10. do 2. 11. 2018 se je 45 dijakov Gimnazije Vič odpravilo na ekskurzijo v Španijo. V Valenciji smo si poleg večjih znamenitosti tega mesta ogledali tudi oceanografski muzej, kjer smo videli kite beluge, morske leve, tjulne, krokodile, meduze, pingvine, različne vrste rib (tudi morske pse) in ptic, na koncu pa uživali v predstavi delfinov.

Z avtobusom smo se odpeljal do letoviškega mesta Benidorm, kjer so najbolj pogumni tudi zaplavali v morju, nato pa še v mesto Xativa, ki je znano kot rojstno mesto dveh papežev.

S hitrim vlakom smo se odpeljali v Madrid, kjer smo med drugim videli tudi nogometni stadion Reala – Santiago Bernabeu in areno za bikoborbe. V muzeju Prado smo občudovali znane slike Tiziana, Rubensa, Velazqueza, Goye, El Greca in drugih.

Obiskali smo tudi znamenito rezidenco El Escorial in monumentalno grobnico španskega diktatorja Francisca Franca v Valle de los Caidos (dolini padlih). Zadnji dan smo si ogledali še razkošno Kraljevo palačo v Madridu (Palacio Real de Madrid).

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka