Dogodki in novice

Fotografski tečaj in razstava

Letošnje šolsko leto smo z dijaki organizirali tri mesečni začetni tečaj fotografije na katerem smo se poleg spoznavanja fotoaparata, zakonitosti svetlobe, kompozicije in fokusa, praktično urili v športni, portretni in arhitekturni fotografiji. Dinamične posnetke za treniranje športne fotografije smo našli na dvorišču šole, ko je šolska impro liga ŠILA vadila nastop. Nekaj gibajočih motivov smo ujeli tudi na ulici, v bližini šole. Arhitekturo smo se odpravili fotografirati v center mesta. Plečnikove Križanke so nas v pozno popoldanski svetlobi očarale, ozke ulice pa zapeljale in odkrivali smo drugačne poglede. Fotografiranje portreta je vedno zabavno in poučno saj smo morali upoštevati veliko kompozicijskih, svetlobnih in tehničnih napotkov. Tečaj zaključujemo s spoznavanjem programa za obdelavo fotografij Photoshop.

Letošnja fotografska skupina je za informativni dan pripravila v pritličju šole fotografsko razstavo z naslovom Naša šola. Več kot 50 črno belih fotografij krasi hodnik pri mali telovadnici. Bodoči dijaki so si v spremstvu staršev lahko tista dva dni ogledali tudi 3D fotografije šole posnete v stereoskopski tehniki.

Avtorji fotografske razstave: Aleksander Bajt, Patricija Varšek, Miha Feher, Peter Gladek, Rok Ljubešek, Mirna Uran, Dragana Despot, Andreja Širca, David Kolšek, Ana Babnik, Lara Rems, Veronika Bračič, Mateja Žvipelj, Karin Petrič in Žiga Zupanec.

Mentorica za fotografijo: Tina Ramujkić