Dogodki in novice

Mednarodna konferenca GimMUN Ptuj 2016

V dneh od 27.2. do 1.3.2016 so se dijaki Nina Rutar, Laura Mamič, Jakob Kužnik, Jon Galonja in Špela Šebenik v okviru dejavnosti UNESCO šole udeležili mednarodne konference GimMUN 2016 na Ptuju. Sporočilo konference je bilo: LIVE AND LET LIVE. Gre za simulacijo konference Združenih narodov, kjer so dijaki v različnih odborih npr. odboru za človekove pravice, odboru za okolje, varnostnem svetu in UNESCO odboru v angleškem jeziku razpravljali, zagovarjali stališča držav in sprejemali resolucije, ki so jih pred tem sami napisali.

Kot predstavniki različnih držav (naši dijaki Irana in Združenega kraljestva) so dijaki slovenskih srednjih šol in šol iz Tunizije, Italije itd. reševali aktualne svetovne probleme kot je npr. Kurdsko vprašanje, integracija beguncev, izobraževanje deklet v Aziji, uporaba GSO, posledice gradnje velikih jezov, kriza v Ukrajini ipd.

Z veliko resnosti, dobro pripravljenostjo in študijem zgoraj omenjenih tem še v poznih nočnih urah so naši dijaki odlično zastopali »svoje« države in resolucije, se veselili, ko so bile njihove resolucije ali amandmaji sprejeti s strani vseh ostalih držav ter se ob tem odlično zabavali in spoznavali nove prijatelje.

Po zaključku konference so dijaki imeli skupno sporočilo: Prihodnje leto se spet vidimo na MUN-u, kjerkoli že bo!

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka