Dogodki in novice

Mednarodna konferenca GimMUN Ptuj 2018 – naši dijaki so dosegli nagrado »Best delegation«

Od 17. do 20. marca 2018 je na Ptuju potekala mednarodna konferenca GimMUN Ptuj 2018, na kateri je sodelovalo 160 delegatov iz 7 držav, med njimi 9 naših dijakov v delegacijah Francije in Južne Koreje ter Julija Vulić kot sopredsedujoča v Social, Humanitarian and Cultural Committee.

Od 35 delegacij je bila za najboljšo izbrana naša delegacija Francije, ki so jo sestavljali: Ira Lozar Zajec, Nik Žnidaršič, Rok Milavec, Una Haznadar, Ema Purkart, Jakob Mišič Jančar.

Poleg nagrade za najboljšo delegacijo so naši dijaki v petih komitejih prejeli nagrade za najboljše delegate ali pa častne omembe, resolucije in amandmaji naših dijakov pa so bili odlično pripravljeni, predstavljeni in zagovarjani, zato je od 18 sprejetih resolucij bilo 8 naših, od 6 najboljših predstavljenih na Generalni skupščini pa so bile 4 resolucije naših dijakov.

Nagrado najboljši delegat v odboru so prejeli: Rok Milavec, Una Haznadar in Nik Žnidaršič.

Nagrado častna omemba so prejeli: Ema Purkart, Jakob Mišič Jančar in Maja Kalin.

V odborih izglasovane, sprejete resolucije so bile resolucije dijakov: Žana Stariča, Žana Porente, Maje Kalin, Eme Purkart, Nika Žnidaršiča, Une Haznadar, Jakoba Mišič Jančarja in Roka Milavca. V Generalni skupščini predstavljene in s strani vseh 160 delegatov sprejete so resolucije dijakov: Une Haznadar, Roka Milavca, Žana Porente in Maje Kalin.

Čestitamo dijakom in dijakinjam za njihov izjemen uspeh!

Mentorici Helena Potočnik Vičar in Tadeja Rudolf Vahtar

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka