Dogodki in novice

Mednarodna Konferenca GimMUN Ptuj 2019

NAŠI DIJAKI SO DOSEGLI NAGRADO »BEST DELEGATION«, TRI NAZIVE »BEST DELEGATE« IN OSEM NAZIVOV »HONORABLE MENTION«

Od 6. do 9. marca 2019 je na Ptuju potekala mednarodna konferenca GimMUN Ptuj 2019, na kateri je sodelovalo 160 delegatov iz 6 držav, med njimi 12 naših dijakov v delegacijah ZDA in Indije ter trije dijaki v delegacijah Vatikana in Velike Britanije. Nik Žnidaršič in Una Haznadar sta na konferenci sodelovala kot predsedujoča v Varnostnem svetu ter GA3 odboru.

Od 38 delegacij je bila za najboljšo izbrana naša delegacija ZDA, ki so jo sestavljali: LUKA CUDER, EMA PURKART, LUKA ORLIĆ, ŽAN STARIČ, MAJA KALIN, ANA ŠTEFAN. PIA POTOČNIK in JAKOB MIŠIČ JANČAR sta bila člana mešane delegacije Vatikana, ki je bila druga najboljša delegacija, ROK MILAVEC pa član mešane delegacije VB, ki je bila tretja najboljša delegacija. Takoj za omenjenimi je bila naša odlična »mlada« delegacija Indije, ki so jo sestavljali ANŽE ČERTANEC, MENČE MUKAETOVA, ARIANA BUTINA, LANA GUČEK, SAŠA STAJIČ IN NIKA MIHELČIČ.

Poleg nagrade za najboljšo delegacijo so naši dijaki v petih komitejih prejeli nagrade za najboljše delegate (best delegate) in sicer Ema Purkart, Žan Starič in Jakob Mišič Jančar ter častne omembe (honorable mention) Anže Čertanec, Luka Cuder, Luka Orlić, Nika Mihelčič, Ariana Butina, Lana Guček, Maja Kalin in Ana Štefan. Zelo nas veseli, da so bili dijaki iz prvih in drugih letnikov, ki so bili prvič na takšni mednarodni konferenci, prepoznani kot najbolje pripravljeni delegati v različnih odborih in za to tudi nagrajeni. Vsi dijaki so ne glede na dosežene nazive enakovredno prispevali k izjemnemu uspehu celotne skupine Gimnazije Vič.

Resolucije in amandmaji naših dijakov so bili odlično pripravljeni, predstavljeni in zagovarjani, zato so bili predstavljeni tudi na Generalni skupščini.

Čestitamo dijakom in dijakinjam za njihov izjemen uspeh!

Mentorici Helena Potočnik Vičar in Tadeja Rudolf Vahtar

slika0 slika1 slika2 slika3 slika4 slika5 slika6 slika7 slika8 slika9 slika10 slika11 slika12 slika13 slika14 slika15