Dogodki in novice

Green STEM

Naša šola je v tednu od 15. do 19. aprila v sklopu projekta Green STEM gostila 3 šole, in sicer V. gimnazijo iz Zagreba, PSU Algoritam Centar iz Skopja, ter Colegiul National Dragos Voda iz Romunije.

Projekt zajema različna področja, od fizike, kemije, biologije, zgodovine, umetnostne zgodovine, robotike, informatike, matematike, umetne inteligence, v ospredje pa je postavljena nadgradnja in inovativen pristop z uvajanjem novih poučevanj, novih tematskih predmetov in učnih vsebin, modelov, praktičnih vaj ter projektnega dela. Aktivnosti, ki so potekale na naši šoli, so se udeležili tako profesorji kot dijaki.

Vsako dopoldne so se na šoli odvijale različne aktivnosti, od predavanj, praktičnih vaj, delavnic, do sestankov za profesorje, na katerih so razpravljali o vsebinah in delavnicah, ki so jih pripravili kot primere dobre prakse, in jih v pouk lahko vključijo vsi profesorji ter z njimi nadgradijo svoj pouk. Vse gradivo, ki so ga pripravili, je dostopno tudi na skupni digitalni platformi: www.green-stem.eu. Popoldan so prav tako potekale številne aktivnosti.

V torek smo si ogledali našo prestolnico in spoznali njene glavne znamenitosti, v sredo smo v Hiši eksperimentov uživali v številnih eksperimentih in dogodivščini, ki so jo pripravili za nas, v četrtek dopoldan pa je bil na sporedu obisk Moderne galerije. V četrtek popoldan smo se vsi skupaj odpravili na izlet, na katerem smo si najprej ogledali Postojnsko jamo, nato pa je sledil še ogled Predjamskega gradu. Kljub pestremu programu smo se veliko naučili ter pridobili dragocene izkušnje z izmenjavo idej, novih znanj in druženjem. V oktobru nas čaka še zadnja mobilnost, ki bo v Romuniji, in se je zelo veselimo.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka