Dogodki in novice

Tekmovanje za najboljši haiku 2010

V okviru Transgneneracij smo bili v torek, 6. aprila 2010, priča unikatni prireditvi, ki so jo pripravili dijaki Gimnazije Vič skupaj s svojimi starejšimi sošolci, zdaj uspešnimi študenti različnih fakultet, pod mentorstvom profesorice Alenke Ocvirk Zelič.

Nagrajenci in gostje so uživali v imenitnem prepletanju izbranih haikujev, ki so jih mladi napisali v teh desetih letih, in strokovnih razlag pojma in simbolov ljubezni. Študentje, bivši dijaki Gimnazije Vič, so občinstvu predstavili sociološki, zgodovinsko umetniški, kemijski, fizikalni, pravniški, arhitekturni, zdravstveni in gradbeniški pogled na ljubezen. S svojimi primerjavami, duhovitimi in liričnimi razlagami so občinstvo iz vseh koncev Slovenije nasmejali in tudi vzbudili razmišljanja o pravi biti ljubezni.

Imenitno obletnico je počastil s svojim obiskom japonski veleposlanik Shigeharu Muruyama. Kratek, vzpodbuden in pohvalen nagovor je povedal v slovenščini in požel bučen aplavz. Dijakinja pa je prebrala še nekaj njegovih haikujev. Prav za to priliko so jih na veleposlaništvu prevedli v slovenščino.

Sledila je slovesna podelitev pohval za nagrajene haikuje. Dijakom sta jih izročila predsednica Haiku društva Slovenije Alenka Zorman in pobudnik in organizator srednješolskega natečaja profesor filozofije na Gimnaziji Vič Edin Saračevič.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka