Dogodki in novice

Mednarodni festival haikuja

8. marca 2012 je v Stockholmu, v prostorih Åva Gymnasium, potekala prireditev ob zaključku drugega mednarodnega festivala haiku poezije v angleščini, ki so se ga udeležili dijaki iz Švedske, Finske, Madžarske in Slovenije. Žirija je bila sestavljena iz štirih članov Haiku društva Švedske.

Prireditve smo se udeležili tudi mentorji (Edin Saračević, Blanka Klobučar, Timothy Gallagher), gospa ravnateljica, mag. Alenka Krapež, ter dijakinji, Anja Erbežnik in Julija Jelušič Južnič, ki sta na področju pisanja haikuja eni izmed najbolj uspešnih avtoric na šoli.

Na Švedskem smo dosegli res izjemen rezultat, saj je bilo kar sedem od desetih haikujev, ki jih je žirija izbrala kot najboljše, slovenskih. Na prireditvi je žirija tudi javno izpostavila kvaliteto haikujev, ki so jih napisali naši dijaki in čestitala šoli za uspešno delo na tem področju.

Zmagovalni haiku je napisala Ines Meršak (3. f):

on the pavement
my shadow
hidden in hers

Drugo mesto je zasedel haiku, ki ga je napisal Matija Tomc (1. F):

me and you
watching the moon
hidden behind the clouds

Med najboljših deset so se uvrstili še haikuji avtorjev: Jurija Koželja (1. f), Petre Ilenič (1. f), Karmen Gostiša (3. f), Anje Erbežnik (3. a) in Kristjana Kolarja (2. f). Veliko avtorjev ima haikuje objavljene tudi v publikaciji, ki jo je ob tej priložnosti izdala Åva Gymnasium.

Čestitke vsem sodelujočim dijakom in seveda še posebej vsem nagrajencem!

Mentorji in vodstvo šole

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka