Dogodki in novice

Angleški knjižni klub: Noč čarovnic 2018

V četrtek, 25. oktobra 2018, so člani in mentorja angleškega knjižnega kluba organizirali zdaj že tradicionalno praznovanje noči čarovnic, ki so se ga tudi letos dijaki udeležili v velikem številu.

V prvem delu srečanja smo si ogledali film ‘Tales from the Crypt’, britansko klasiko, ki je bila izbrana z namenom širjenja obzorij, saj si je dijaki sami najverjetneje ne bi ogledali. Za tem je sledila predstavitev knjig, ki si jih dijaki lahko izposodijo čez počitnice. Knjige so bile razdeljene v dve skupini: skupina ‘Tricks’ je vsebovala bolj strašljive motive, skupina ‘Treats’ pa je zajemala bolj lahkotno in zabavno branje, vendar še vedno vezano na domišljijsko tematiko.

Po kratkem premoru, ki je bil namenjen ogledu razstave, druženju, prigrizkom in čaju, je sledil tradicionalni kviz, ko so dijaki v skupinah lahko pokazali svoje znanje in poznavanje področij vraževerja ter tradicij, literature in filmov, ki so povezani s temo ‘noči čarovnic’, ter splošno razgledanost, na katero je bil osredotočen drugi del kviza. Kviz je potekal v zabavnem in sproščenem vzdušju, dijaki pa so seveda pokazali tudi pravo mero tekmovalnosti.

Dogodek je popestrila tudi razstava najbolj originalnih izdelkov dijakov prvih letnikov na temo’ noči čarovnic’, ki so lahko oddali svojo zgodbo, čestitko, vabilo ali knjižno platnico v prvi polovici oktobra. Izdelki so bili zelo kakovostni in izbor za razstavo res ni bil lahka naloga.

Vsem dijakom se zahvaljujemo za sodelovanje in se že veselimo naših prihodnjih srečanj.

slika0 slika1 slika2 slika3 slika4 slika5 slika6 slika7 slika8 slika9 slika10 slika11 slika12 slika13 slika14 slika15