Dogodki in novice

Angleški knjižni klub: noč čarovnic 2022

Po dvoletnem premoru smo v letošnjem šolskem letu lahko ponovno organizirali srečanje ob bližajoči se noči čarovnic.

Dogodek je potekal po že tradicionalnem vzorcu. Najprej smo si ogledali kratek film, klasiko iz serije Hammer House of Horror, ki je bila posneta leta 1980. Film je bil zanimiv in za dijake kar nekoliko nenavaden, saj ponudi tako na nivoju zgodbe, kot tudi posebnih učinkov in glasbe povsem drugačen, veliko manj nazoren in manj strašljiv pristop do prikazovanja grozljivega kot sodobni filmi tovrstnega žanra.

Za tem so bile predstavljene novejše angleške knjižne uspešnice, ki so na voljo v šolski knjižnici. Pri predstavitvi so sodelovali tudi člani knjižnega kluba. Poudarek je bil na knjigah, ki bi jih priporočili za branje v dolgih zimskih večerih, ki prihajajo. Dijaki so si knjige lahko tudi v živo ogledali in rezervirali za izposojo tiste, ki so se jim zdele najbolj zanimive.

Po prigrizku se je srečanje nadaljevalo z že ustaljenim kvizom, kjer so dijaki lahko pokazali svoje znanje s področja različnih tradicij, filmov in knjig, ki se povezujejo z nočjo čarovnic. Tudi letos je kviz potekal v zelo prijetnem in sproščenem vzdušju, vse skupine pa so se tudi odlično odrezale. Najuspešnejša šesterica je ob koncu prejela zaslužen aplavz in sladko nagrado.

Vsem dijakom se zahvaljujemo za sodelovanje in se že veselimo prihodnjih srečanj v okviru angleškega knjižnega kluba.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka