Dogodki in novice

IATEFL 2024 – državno tekmovanje v znanju angleščine za dijake drugega letnika

Skupina petih dijakov iz 2. F razreda se je že konec septembra začela pripravljati na snemanje video prispevka, s katerim so želeli sodelovali na državnem tekmovanju v znanju angleškega jezika (IATEFL).

Tekmovanje zajema zapis scenarija, pri čemer morajo dijaki upoštevati predpisane kriterije, in potem posneti še kratek video. Dijaki pri tem izkažejo veliko mero ustvarjalnosti, pa tudi znanja s področja rabe jezika, izgovorjave ter tehnične izvedbe in urejanja video gradiva.

V letošnjem šolskem letu so sodelujoče skupine morale posneti 3-minutni video na temo 'All for one and one for all'; žanr so si dijaki lahko prosto izbrali, scenarij pa je moral vsebovati vseh deset predpisanih izrazov.

Letošnja skupina dijakov je skupaj z mentorjema, Blanko Klobučar in Timom Gallagherjem, vložila veliko časa in naporov v zapis in nato v številne izboljšave scenarija. Tudi snemanje prizorov je potekalo brez večjih težav, saj je bila skupina timsko dobro organizirana. Drug drugega so spodbujali in izvedli tudi fazo urejanja gradiva z veliko mero natančnosti.

Filip: To tekmovanje mi je prineslo mnogo novih izkušenj, od igranja do montiranja in ustvarjanja grafičnih elementov. Seveda ni bilo vedno lahko, vendar menim, da je bil končni izdelek vreden truda.

Ela: Najti člane benda je bilo malo težje, a se je na koncu vse izšlo. Ustvarjanje glasbe je bilo zabavno in vsi smo se imeli super.

Kaja: V projektu sem sodelovala kot avtorica scenarija in igralka. Kljub temu, da je bilo delo včasih kar zahtevno, sem se počutila čudovito. Zabavali smo se in se hkrati tudi veliko naučili.

Zoja: Na tem tekmovanju sem večinoma skrbela za umetniški del projekta. Za našo ekipo sem ustvarila logotip, ki smo ga natisnili na majice in sodelovala kot eden izmed igralcev. Ta izkušnja je zagotovo en mojih najljubših spominov.

Nina: Čeprav je bil proces snemanja precej stresen, smo uspeli ustvariti video, na katerega smo ponosni. V tem procesu smo se tudi naučili veliko novih veščin.

Prizadevno delo dijakov in mentorjev se je ponovno obrestovalo. Na državnem tekmovanju so Ela Hržič, Nina Jereb, Kaja Rudolf, Filip Strahinič in Zoja Sušnik – s prispevkom 'The Blue Allium Team' – dosegli (deljeno) prvo mesto in zlato priznanje. Čestitamo!

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka

The Blue Allium Team