Dogodki in novice

Drugi del izmenjave s Španijo

V drugi polovici aprila smo izvedli drugi del naše izmenjave s špansko šolo Goierri Lanbide Eskola iz Baskije.

Sprejem na letališču je bil prisrčen in manj stresen kot v Ljubljani, saj smo se že poznali. V Bilbao smo prispeli pozno zvečer ter se odpravili k družinam. Bile so zelo prijazne in ves čas skrbele za nas. Srečali smo se tudi z dijaki iz Italije, ki so ravno zaključevali izmenjavo z isto baskovsko šolo.

Naučili smo se marsičesa v španščini in baskovščini. Koristen nam je bil tudi španski rek »Al mal tiempo, buena cara«, kar bi se lahko prevedlo kot »Slabemu vremenu, prijazen obraz«. Tako kot v Sloveniji, se je tudi pri njih po toplih dneh nenadoma shladilo in imeli smo tudi nekaj dežja.

Omogočili so nam tečaj surfanja, vožnjo s kajaki, ogled mest Bilbaa, Ordizie, Donostie, Atauna in Pamplone. Izdelovali smo njihovo starodavno jed »talo«, imeli urice virtualne realnosti in delo v interaktivnih delavnicah. Radi smo se družili ob bovlanju, tradicionalnih športih in na klepetih. Nedelja je bila posvečena družinam.

Zahvaljujemo se staršem in ravnateljici, mag. Alenki Krapež, da so nam omogočili to bogato izkušnjo.

Udeleženke ter mentorici Nuša Završnik Ražen in Miriam Jereb Batagelj

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka