Dogodki in novice

Izmenjava s Španijo - v Sloveniji

Že dolgo Španija za Slovence ni več španska vas. Zato vemo, da ima štiri uradne jezike. Šola, s katero imamo že več kot desetletno tradicijo izmenjave, se nahaja na severu, v Baskiji.

Torej je naše druženje štirijezično obarvano: špansko, angleško, slovensko in baskovsko. Lepo nam je, ko se družimo, sklepamo nova prijateljstva, spoznavamo kulturne različnosti, odkrivamo podobnosti, se prilagajamo in se učimo jezika in življenja v skupnosti.

Letos smo gostili 18 vrstnikov in dve profesorici, Josebe in Lupe, iz šole Goierri Lanbide Eskola od 7. pa do 14. marca. Veseli smo te izredne priložnosti. Zavedamo se, da moramo biti hvaležni vsem, ki nam omogočajo, da se lahko tudi na tak, neformalni način, učimo.

Bili smo na slovenski obali, v Škocjanskih jamah, na Bledu, v Škofji Loki. Zabavali smo se v vodi, na snegu, peli na vožnjah z avtobusom in se veliko pogovarjali. Imeli smo delavnico, kjer smo ustvarjali slogane in grbe, ki naj bi ponazarjali duh naših izmenjav, iskali smo zaklad po Ljubljani, se pomerili v nekaterih športih in s prof. Žigo imeli improvizacijske dejavnosti. Kmalu se bomo spet srečali, tokrat v Baskiji.

Udeleženci izmenjave in mentorici Miriam Jereb Batagelj in Nuša Završnik Ražen

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka