Dogodki in novice

Izmenjava s Španijo (2. del)

V zadnjih dneh maja in v prvih junija smo imeli možnost vrniti obisk našim prijateljem iz Baskije.

Pričakali so nas na letališču v Bilbau oblečeni v narodne noše in nam izrekli dobrodošlico z njihovem tradicionalnim plesom - aurresku. Ponovno srečanje je bil naslov projekta, ki se je vil skozi cel teden našega druženja. Naša naloga je bila, da smo na podlagi doživetij izdelali film, ki smo ga tudi predstavili občinstvu ob koncu izmenjave.

V kraju Oiangu smo se pomerili v različnih športnih panogah. Učili smo se plesa, deskanja v San Sebastianu, veslali s kajaki po reki v Bilbau in kuhali pravo krompirjevo tortiljo z bivšim profesorjem zgodovine Ramonom . Bili smo tudi v prečudovitem otoškem kraju, ki ima cerkvico z zvončkom želja, v San Juan de Gaztelugatxe. Spoznali smo njihovo šolo, šolski sistem, njihove družine. Naši španski starši pa so nas peljali še v drugi kraje, npr. v Pamplono, ki je v avtonomni pokrajini Navarra .

Res nam je bilo lepo. Nekateri že načrtujemo ponovni obisk, saj smo našli sorodne duše. Vse pa vabimo, da se prihodnje leto udeležite nepozabne študijske avanture.

Udeleženci izmenjave s prof. Miriam Jereb Batagelj in prof. Nušo Završnik Ražen

slika0 slika1 slika2 slika3 slika4 slika5 slika6 slika7 slika8 slika9 slika10 slika11 slika12 slika13 slika14 slika15 slika16 slika17 slika18 slika19 slika20 slika21 slika22