Dogodki in novice

Udeležba mladih raziskovalcev in mentorjev na poslovnem forumu na Kitajskem

Dijaki Erazem Stonič, Ana Menegalija in Tiana Kokalj so se pod mentorskim vodstvom Nežke Kavčič (IJS), Maje Gerden in Sonje Artač udeležili Mednarodnega poslovnega foruma na Kitajskem. K sodelovanju nas je povabil gospod Jure Tomc iz podjetja JT Business Development Ltd.

Forum je potekal v treh delih. Od 12. do 14.11.2016 v mestu Zhengzhou, od 15. do17.11.2016 v Pekingu in od 18. do 19.11.2016 v Tianjinu.

Forum z naslovom InternationalTechnology Transfer Convention je namenjen prenosu tehnologij s poudarkom na inovacijah, ki sledijo načelom trajnostnega razvoja. Kitajska kot hitro rastoča gospodarska sila potrebuje nove tehnologije in inovativne rešitve problemov, ki so povezani z razvojem na različnih področjih gospodarstva, zdravstva, izobraževanja in prometa.

Na povabilo International Technology Transfer Network (ITTN) so naši dijaki sodelovali na vseh treh delih foruma. Erazem Stonič z inovacijo Solarni dezinfektor, Ana Menegalija in Tiana Kokalj pa s projektom Vpliv resveratrola na rast in razvoj rakavih celic.

S predstavljenimi projekti so naši dijaki vzbudili veliko zanimanja predvsem zaradi dobrih in uporabnih rezultatov njihovih projektov. V prihodnjem tednu bodo potekali dogovori o nadaljnem sodelovanju s partnerji, ki jih zanima sodelovanje pri nadaljnem razvoju.

Erazem Stonič je za svojo inovacijo prejel tudi deklaracijo podpore, ki so jo podpisali predstavniki 7 držav.

Sonja Artač in Maja Gerden sta v okviru sekcije One Belt, One Road (OBOR), predstavili dejavnosti, s katerimi na Gimnaziji Vič spodbujamo in omogočamo razvoj ustvarjalnosti in inovativnosti dijakov na različnih področjih.

slika0 slika1 slika2 slika3 slika4 slika5 slika6 slika7 slika8 slika9 slika10