Dogodki in novice

Krkine nagrade 2023

V petek, 22. septembra 2023, je bila v podjetju Krka v Novem mestu slovesna podelitev 53. Krkinih nagrad za srednješolske raziskovalne naloge. Med prejemniki Krkinih nagrad so bili tudi naši dijaki:

ELA PODBORŠEK in TIM STRNAD z nalogo: Večfunkcionalne superhidrofobne prevleke nanesene na površino stekla in aluminija; mentorja: Alenka Mozer in doc. dr. Peter Rodič , Institut Jožef Stefan, Odsek za fizikalno in organsko kemijo K3.

TEODOR MAURER in EMA ZDOVC, z nalogo: Katalitska depolimerizacija lignina z Ni/C za pridobivanje bioosnovanih kemikalij: vpliv strukture na porazdelitev produktov; mentorici: Alenka Mozer in Tina Ročnik Kozmelj, Kemijski Inštitut.

Še dve nalogi viških gimnazijcev pa sta prejeli Krkini priznanji:

ALEKSANDRA KRANJC in ANJA PAVŠIČ z nalogo: Vpliv izbranih okoljskih dejavnikov na rast in strupenost cianobakterij; mentorji: Sonja Artač in doc. dr. Tine Eleršek, Maša Zupančič, Nacionalni inštitut za biologijo.

PIJA BURGER in ANEJ CUNK z nalogo: Potencial izvlečkov luščin navadne in tatarske ajde na zaviranje rasti patogenih gliv; mentorja Eva Šajn in Jure Mravlje, Biotehniška fakulteta, oddelek za biologijo, UL.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka