Dogodki in novice

Mednarodni srednješolski haiku natečaj 2019

V času od 5. do 7. aprila 2019 se je skupina desetih dijakov in treh mentorjev udeležila podelitve priznanj najboljšim dijakom, ki so tekmovali na področju pisanja haikujev v angleščini. Zaključna prireditev je potekala v Budimpešti, v organizaciji Közgazdasági Politechnikum, ki je bila letos šola gostiteljica.

Dijaki so bili nameščeni pri družinah in so že v času pred odhodom navezali stike s svojimi gostitelji, kar se je izkazalo kot zelo pozitivno, saj so se med seboj odlično ujeli in uživali v druženju. Petek dopoldan je bil namenjen ogledu šole, obisku pouka, spoznavanju madžarskega izobraževalnega sistema ter izmenjavi izkušenj. Po okusnem kosilu, ki so nam ga postregli v prenovljeni šolski jedilnici, smo se odpravili proti knjigarni-kavarni, kjer je v res prijetnem vzdušju potekala podelitev priznanj najboljšim avtorjem. Naši dijaki so se odlično odrezali, saj je bilo za objavo in pohvalo izbranih kar več kot 40 haikujev. Alja Banovec (3. C) in Maja Puklavec (1. F) pa sta prejeli glavni nagradi in bili posebej pohvaljeni s strani žirije, njuna haikuja pa je žirija tudi interpretirala. Drugi del prireditve je bil namenjen ustvarjalnosti in je potekal v formatu delavnice na temo asociacij in opazovanja.

V soboto so gostitelji za dijake priredili ‘lov na zaklad’ in jim na zabaven način predstavili glavne znamenitosti Budimpešte, njeno zgodovino in bogato kulturno dediščino. Pri tem so se dijaki dodatno sprostili in navezali prave prijateljske vezi, mentorji pa smo že snovali načrte za prihodnje šolsko leto.

Ob koncu bi se radi posebej zahvalili glavni mentorici Edini Szakács, ki je bila odgovorna za namestitev dijakov, celoten program, publikacijo, priznanja, izbor žirije in koordiniranje dela. Bili smo zelo toplo sprejeti in vse je potekalo povsem brez zapletov, tako da smo se v Ljubljano vrnili bogatejši za prijetno izkušnjo.

Čestitamo vsem nagrajenim dijakom in se že veselimo sodelovanja v prihodnjem šolskem letu.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka