Dogodki in novice

Mednarodni haiku natečaj 2021

Tudi v letošnjem šolskem letu je Gimnazija Vič – že deveto leto zapored – organizirala mednarodno tekmovanje v pisanju haikuja in ga, kljub vsem oteževalnim okoliščinam, tudi uspešno izpeljala. Vodilo nas je predvsem prizadevanje, da bi dijakom ponudili tovrstno možnost ustvarjalnega izraza in povezovanja tudi širše, v mednarodnem prostoru.

Na natečaj je prispelo čez tristo haikujev, med katerimi je komisija opravila izbor najboljših, za katere so avtorji prejeli priznanja. Letos smo se odločili, da bomo izbrane haikuje predstavili s pomočjo videa in na ta način dijakom iz tujine nekoliko približali tudi Ljubljano in našo šolo.

Mentorja in skupina dijakov, ki jo je vodil Matej Mivšek (3. F), je vložila veliko truda in energije v pripravo scenarija, snemanje ter v urejanje in montažo video gradiva. Zato bi se radi zahvalili vsem sodelujočim dijakom, ki so kljub epidemiološkim ukrepom svoje delo opravili profesionalno in z veliko dobre volje.

Posebna zahvala gre tudi mentorjem in dijakom iz tujine, ki so s svojo ustvarjalnostjo in prizadevnim delom prispevali h kakovosti natečaja. Sodelovale so sledeče šole:

  • Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi (Turčija),
  • Gimnazija Pula (Hrvaška),
  • Državni Znanstveni Licej Franceta Prešerna (Italija),
  • Közgazdasági Politechnikum (Madžarska) in
  • Gimnazija Vič (Slovenija).

Veselimo se sodelovanja tudi v prihodnosti.

Upamo, da vam bo video predstavitev najboljših haikujev, ki so prispeli na mednarodni srednješolski haiku natečaj 2021, všeč ...