Dogodki in novice

Podelitev priznanj najboljšim mladim raziskovalcem Ljubljanske regije

V sredo, 16. novembra 2011, je v Rdeči dvorani Mestne hiše v Ljubljani potekala podelitev priznanj osnovnošolcem, srednješolcem in njihovim mentorjem, ki so na 24. srečanju mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev pod geslom “Zaupajmo v lastno ustvarjalnost” in na državnem srečanju “Znanost mladini” dosegli najboljše rezultate.

raziskovalci

Prireditev se je pričela s kratkim kulturnim programom. Izvedli so ga učenci Osnovne šole Riharda Jakopiča, ki je bila tudi letos organizatorka srečanja mladih. Nato sta sledila nagovora in pohvale predstavnice te šole ter župana Zorana Jankovića. Župan je nato podelil priznanja za posebne dosežke na področju mladinske raziskovalne dejavnosti. Priznanja je dobilo tudi veliko dijakov in mentorjev z Gimnazije Vič: Bojana Lazović, Ellen Malovrh, mentorica Helena Potočnik Vičar; Anja Erbežnik, Liam Hudnik Korošec, mentorica Alenka Mozer; Jure Slak, mentor Klemen Bajec; Grega Ulen, mentorica Marjetka Krapež; Klavdija Remškar, Nina Oblak, mentor Matjaž Poljanšek; Erika Kozamernik, mentorica Jana Jerman.

Pred začetkov in po koncu prireditve smo se lahko odpravili v Zgodovinski atrij Mestne hiše, kjer smo si ogledali razstavo nagrajenih plakatov, ki so nastali v okviru izdelovanja nalog.