Dogodki in novice

Musicals@Vič

V sredo, 20. 4., in četrtek, 21. 4., je bil v mali dvorani naše gimnazije organiziran koncert pesmi iz muzikalov, Musicals@Vič, ki je po dvoletnem odmoru zaradi epidemije Covid-19 ponovno privabil mnogo navdušenih gledalcev in poslušalcev.

Dijaki so odlično izpeljali organizacijo. Glavni organizatorji so bili Nejc Rac, Brina Zadravec, Bina Verbič Šalomon in Rok Sušnik, ki so izbrali pesmi iz znanih muzikalov ter nas na nastop pripravili tako pevsko kot koreografsko.

Na koncertu so nastopali dijaki vseh štirih letnikov Gimnazije Vič, ki so svoje talente in sposobnosti pokazali v množici različnih točk: vse od zapeljivega Cabareta, skozi dramatične in čustvene pesmi Poor unfortunate souls, Tightrope, You love who you love in She used to be mine, do zabavnih, poskočnih korakov v pesmih Singing in the rain in Sincerely, me. Po razigranih nastopih pa so poslušalci lahko prisluhnili še prav tako močno čustveno navezanim pesmim I dreamed a dream, I see the light in Flowers. Prikazan je bil tudi odlomek iz muzikala Phantom of the opera s pesmijo Music of the night, kateremu sta sledili še odločna in karizmatična nastopa pesmi When you’re good to mama in Don’t rain on my parade, ki sta gledalcem ponovno prikazali odličen spektakel. Kot zadnja točka pa je bila, z glasom, ki nas je zasvojil odpeta pesem Cry me a river. Koncert se je zaključil s skupinsko točko, v kateri so tako plesalci kot pevci skupaj ustvarili čarovnijo skozi pesmi Gimme! Gimme! Gimme! in Dancing Queen.

Tako kot v preteklih letih so nastop spremljali čudoviti kostumi, prelepe pričeske, originalne koreografije ter odlična scena. Tudi za zvok in osvetlitev so poskrbeli naši dijaki.

Gledalci smo bili navdušeni!

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka