Dogodki in novice

Angleški knjižni klub: Noč čarovnic 2017

V četrtek, 26. oktobra 2017, smo člani angleškega knjižnega kluba pod vodstvom naših mentorjev pripravili srečanje ob bližajoči se noči čarovnic.

Na dogodek smo se pripravljali skozi ves mesec oktober, saj smo želeli predstaviti čim več angleških knjig, ki so vezane na tematiko noči čarovnic in so na voljo v šolski knjižnici. Za dijake prvih letnikov so bile poleg predavanj, organizirane tudi delavnice, kjer so izdelali vabilo, naslovnico knjige oziroma napisali krajšo zgodbo. Najbolj originalni izdelki so bili nagrajeni, pripravili pa smo tudi dva posterja za razstavo, ki je na ogled v učilnici 14.

V prvem delu srečanja smo si ogledali dve epizodi britanske serije “Inside No.9”. V obeh so elementi ‘groze’ začinjeni s črnim humorjem, kar je tudi zelo pogosta značilnost mladinske literature, ki obravnava tovrstne teme. Sledila so priporočila mentorjev in predstavitev najnovejših knjig, dijaki pa smo si lahko izmenjali mnenja o tovrstni literaturi.

Po krajšem odmoru, ki je bil namenjen druženju in prigrizkom, je sledil tradicionalni kviz. Kot vsako leto je bilo napeto vse do konca, zmagovalna ekipa pa je zasluženo požela aplavz in prejela ‘sladko’ nagrado.

slika0 slika1 slika2 slika3 slika4 slika5 slika6 slika7 slika8 slika9