Dogodki in novice

Angleški knjižni klub: noč čarovnic 2019

Tudi letos je angleški knjižni klub organiziral različne dejavnosti ob bližajoči se noči čarovnic. Dejavnosti so vključevale izbor in priporočila za branje knjig s tovrstno tematiko, predavanja na temo noči čarovnic, kreativne delavnice ter osrednji dogodek, ki je potekal v četrtek, 24. oktobra 2019.

Vsi dijaki prvih letnikov so sodelovali z izdelavo vabila na zabavo ali slike, lahko pa so se odločili tudi za kratko zgodbo. Najboj zanimive izdelke sta nato mentorja predstavila na posterjih, ki si jih tudi dijaki lahko ogledajo v učilnici 14, najbolj originalni pa so bili nagrajeni s simbolično "trick or treat" nagrado.

Srečanje ob noči čarovnic je potekalo po že tradicionalnem vzorcu. Najprej smo si ogledali kratek film, klasiko iz serije Hammer House of Horror, kar je bilo za dijake zanimivo, saj je serija starejša, zato je pristop k snemanju, efekti in sama zgodba nekaj povsem drugačnega od sodobnih filmov tovrstnega žanra. Za tem so bile predstavljene novejše angleške knjižne uspešnice. 'Tricks' skupina je vsebovala prave grozljivke, 'treats' skupina pa knjige, ki niso prave grozljivke in se tega žanra lotevajo na smešen, lahkoten ali ironičen način.

Po okusnem prigrizku in čaju se je srečanje nadaljevalo z že ustaljenim kvizom, kjer so dijaki lahko pokazali svoje znanje s področja različnih tradicij, filmov in knjig, ki se povezujejo z nočjo čarovnic. Tudi letos je kviz potekal v odličnem in sproščenem vzdušju, ki je proti koncu postalo tudi nekoliko tekmovalno, saj so vse skupine zavzeto sodelovale. Najuspešnejša pa je ob koncu prejela tudi sladko nagrado.

Vsem dijakom se zahvaljujemo za sodelovanje in se že veselimo prihodnjih srečanj v okviru angleškega knjižnega kluba.

slika0 slika1 slika2 slika3 slika4 slika5 slika6 slika7 slika8 slika9 slika10 slika11 slika12 slika13 slika14 slika15