Dogodki in novice

Svetovna noč knjige 2015

V četrtek, 23. aprila 2015, smo se tudi na Gimnaziji Vič pridružili številnim drugim ustanovam širom po svetu, ki na ta dan želijo še prav posebej poudariti pomembnost knjig in branja.

Letos smo dogodek dodatno popestrili s temo pisanja kratkih zgodb. Sam projekt je bil pred leti že izveden na Irskem in se je izkazal za zelo uspešnega, saj je kreativno pisanje približal številnim mladim in starejšim, ki se s tem sicer ne ukvarjajo. Ob tej priložnosti je severnoirska založba, Guildhall Press, s katero smo tudi mi sodelovali, izdala zbornik, ki smo ga letos lahko podarili vsem nagrajenim mladim avtorjem in njihovim mentorjem.

Na natečaj za najbolj originalno mikro-zgodbo, ki ni smela biti daljša od 100 besed, je prispelo več kot 200 prispevkov. Kot je že tradicija, so sodelovali osnovnošolci (OŠ Bičevje, OŠ Dobrova, OŠ Kolezija) ter dijaki Gimnazije Vič, ki so na dane naslove poskušali zapisati kar najbolj zanimive zgodbe. In uspelo jim je %hellip; Čestitke vsem sodelujočim, ki so se izkazali z res originalnimi idejami. Še posebej pa bi radi pohvalili tistih 18 nadebudnih mladih ustvarjalcev, ki so prejeli posebne nagrade za najboljše prispevke, ter njihove mentorje.

Svetovno noč knjige smo na Gimnaziji Vič obeležili tudi z že tradicionalnim projektom "posvojitev knjige". Ameriško veleposlaništvo, irsko veleposlaništvo, British Council, učitelji ter bivši dijaki so skupaj donirali skoraj 100 novih knjig ter tako dodatno obogatili šolsko knjižnico, ki bo za dijake še privlačnejša. Posebej bi se radi zahvalili ameriškemu veleposlaništvu, ki je doniralo res veliko število knjig.

Kulturne prireditve in podelitve nagrad najboljšim mladim piscem in njihovim mentorjem so se udeležili gospa Susan Bardon, predstavnica irskega veleposlaništva, dr. Conor Snowden, direktor British Councila za Hrvaško in Slovenijo, sodelujoči in nagrajeni osnovnošolci in njihovi mentorji, ter bivši in nagrajeni dijaki Gimnazije Vič.

Hvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k res lepemu dogodku.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka