Dogodki in novice

Moj svet je pisan

Ob dnevu samostojnosti in enotnosti smo pripravili prireditev z naslovom Moj svet je pisan. Dijake smo povprašali, kaj jim danes pomeni dom, domovina, tujina. V kratkem filmu, ki ga je zrežiral Peter Gladek, smo dobili zelo pisane odgovore. Celotna prireditev je bila posvečena dilemi, ki danes muči mlade, ostati doma, ali poiskati nove izzive v tujini. Pesniki, kot so: Župančič, Pikalo, Kosovel, Pavček, Podogornik so še danes aktualni. Ne glede na to, kako se bodo mladi odločili, pa je pomembno Kosovelovo sporočilo, da ni važno, kdo smo in kaj smo, pomembno je, da ostanemo Ljudje.

Nastopili so glasbeniki (Oskar Longyka, Jakob Arh in drugi), plesalci (Tina in Katja Turk, Matic Bizjak, Kevin Mekicar, Ajda Koprivec), zbor, recitatorji (Žan Gorenšek, Julija Klavžar, Miha Benčina, Pia Pekolj Pika Mihelič, Lan Sovinc, Nina Babič). Scensko postavitev je prispevala Tadeja Rudolf Vahtar, prof. Vsebinsko in idejno je predstavo realizirala Jana Ozimek, prof. Dr. Mija Mihevc je pripravila zbor. Tehnično pa so pomagali Filip Lebar, Filip Koprivec, Tanja Božić in Manca Košir.

slika0 slika1 slika2 slika3 slika4 slika5 slika6 slika7 slika8 slika9 slika10 slika11 slika12 slika13 slika14 slika15 slika16 slika17 slika18 slika19 slika20 slika21 slika22