Dogodki in novice

Obisk iz Estonije

17. oktobra 2019 smo na šoli gostili delegacijo 30 ravnateljev iz Estonije, ki so se želeli natančneje seznaniti s slovenskim šolskim sistemom in s trenutno aktualnimi izzivi, s katerimi se sooča šolstvo pri nas.

Člani angleške promocijske skupine so pod vodstvom mentorjev pripravili predstavitev o Sloveniji, Ljubljani, šolskem sistemu ter o delovanju Gimnazije Vič. Gostje so predstavitvi zavzeto prisluhnili, po njej pa se je druženje nadaljevalo s pogovorom o najrazličnejših temah in vidikih šolskega življenja. Na številna vprašanja, ki so se nanašala na izbiro šole, zadovoljstvo dijakov, močne plati naše institucije ter časovno usklajevanje šolskih obveznosti z obšolskimi in izvenšolskimi dejavnostmi, so dijaki z veseljem in izčrpno odgovarjali.

Po zaključenem razgovoru so dijaki goste popeljali po šoli, da so si lahko ogledali prostore in začutili utrip. Nato pa je po kratkem premoru, ki smo ga izkoristili za kavo in prigrizke, potekal bolj strokoven razgovor z ravnateljico, podravnateljico, svetovalno delavko ter predstavniki učiteljev. Skupaj z gosti smo ugotovili, da imamo veliko skupnega v naših prizadevanjih za čim bolj kakovostno izobraževanje, je pa tudi še veliko področij, kjer se lahko drug od drugega učimo in izboljšujemo naše prakse.

Obisk se je zaključil zelo optimistično, z načrti za nadaljnje sodelovanje na različnih področjih dela. Na področju kreativnega pisanja pa že kar s konkretnim dogovorom, ki se že odvija.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka