Dogodki in novice

Obisk na FGG, Oddelek za okoljsko gradbeništvo

Dijaki 3. Letnika, ki obiskujejo izbirni predmet Biologija so pod mentorskim vodstvom Sonje Artač, prof. biol. in Katarine Drašler obiskali Oddelek za okoljsko gradbeništvo. Obisk je bil namenjen predstavitvi dejavnosti na področju varstva voda.

Tako sta v uvodu predstojnik Oddelka za okoljsko gradbeništvo izr.prof.dr. Dušan Žagar in prof.dr. Franc Steinman predstavila področja dejavnosti njihovega oddelka FGG. V nadaljevanju je dijak Gimnazije Vič, Erazem Stonič predstavil svojo inovacijo za pridobivanje pitne vode, Solarni dezinfektor. V tretjem delu našega programa pa so si dijaki pod vodstvom sodelavcev oddelka ogledali tri laboratorije, v katerih so se podrobneje seznanili z dejavnostmi in raziskovalnim delom:

Sodelavca Griessler Bulc Tjaša in Žagar Dušan sta predstavile Rastlinske čistilne naprave (RČN) in druge zelene tehnologije. Sodelavca Rak Gašper in Kozelj Daniel sta predstavila Žive organizme in dinamiko vodnih tokov. Sodelavca Krzyk Mario in Drev Darko, pa sta predstavila Kakovost voda, terenske in laboratorijske meritve.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka