Dogodki in novice

Obisk selektorja slovenske nogometne reprezentance

26. januarja 2012 je našo šolo obiskal trenutni selektor slovenske nogometne reprezentance, Slaviša Stojanović. Najprej nam je predstavil sebe, nato pa smo se pogovarjali o reprezentanci.

Svojo nogometno kariero je začel kot nadebudni igralec pri nogometnem klubu Slovan v Ljubljani. Tam je igral 6 sezon v 1. Ligi, nato pa še po eno sezono v NK Ljubljana in NK Celje.

Kasneje se je odločil za trenerstvo, trenirati je začel v NK Slovan. Že v prvi seznoni je osvojil naslov državnih pravkov do 16 in 18 let. Treniral je še NK Livar iz Ivančne Gorice in NK Domžale. Po uspehu v Domžalah (v 1. sezoni naslov državnih prvakov 2. slovenske nogometne lige) mu je Srečko Katanec ponudil mesto pomočnika selektorja v nogometni reprezentanci Združenih Arabskih Emiratov. Tam je ostal do septembra 2011, že mesec pozneje pa je nasledil Matjaža Keka in postal 6. selektor slovenske nogometne reprezentance.

V drugem delu srečanja je g. Stojanović odgovrajal na naša vprašanja, npr. Kaj sploh pomeni selektor reprezntance, kako in koliko krat potekajo treningi reprezentantov pred tekmami.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka