Dogodki in novice

Obisk pisatelja Vinka Moderndorferja

Dne 20.12.2011 je našo šolo obiskal Vinko Möderndorfer, avtor komedije Limonada Slovenica, ki je letos del obveznega maturitetnega čtiva. Pisatelju smo najprej odigrali nekaj prizorov iz njegove komedije, ki smo jih priredili na svoj način. Sledil je pogovor, ki nam je razkril različne zanimive stvari o procesu nastajanja gledaliških del, ter uporabna dejstva o komediji Limonada Slovenica, ki nam bodo prišla prav pri pisanju maturitetnega eseja. Komedija Limonada Slovenica je najboljša izmed dram v letošnjem maturitetnem čtivu, saj je napisana tako, da v njej vsakdo najde nekaj zase in kar ustreza njegovemu smislu za humor. Naj bo to Helenino neučinkovito zapeljevanje, zakonski spori, politične zdrahe ali Alanovi prisrčni in slovnično nepravilni monologi, vsakdo ima svoj najljubši prizor.

Vinko Möderndorfer je vsestransko nadarjen literat in režiser, s skoraj nepregledno množico literarnih del in prejetih nagrad. Med pogovorom in poznejšim druženjem pa se je pokazal tudi kot zanimiv in preprost človek, ki mu je druženje z mladimi ljudmi v veliko veselje.

Julija Jelušič Južnič 4.f

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka