Dogodki in novice

Obrazi prihodnosti na obisku pri predsedniku

Od aprila do maja smo dijaki devetnajstih srednjih šol v posebni Dnevnikovi rubriki Obrazi prihodnosti pisali o najrazličnejših temah. Kot da objava v Dnevniku že sama po sebi ni dovolj velika nagrada, pa smo bili v sredo, 27. 5. 2015 ob 11. uri, povabljeni na uradni zaključek v Lutkovno gledališče, na Oder pod zvezdami.

Omenjeno prireditev je vodil Klemen Bunderla, ki nas je za uvod presenetil s pesmijo. Sledil je govor v. d. odgovornega urednika časopisne hiše Dnevnik, Mirana Lesjaka in pobudnice tega projekta, Suzane Rankov. Nato se je začela podelitev nagrad. Vsaka ekipa je bila povabljena na oder, kjer smo se slikali in eden izmed članov ekipe je povedal nekaj besed zahvale, dobili pa smo tudi uokvirjeno priznanje in tablični računalnik. Med premišljevanjem, kateri član ekipe bo stopil pred mikrofon, je za smeh poskrbel Klemen Bunderla s svojimi vložki o vremenu in stanju na cestah, na polovici vseh podeljenih nagrad pa je na oder pritekel precej zadihan Boštjan Gorenc – Pižama in nas zabaval s svojimi šalami. Pred odhodom v predsedniško palačo so nas v Lutkovnem gledališču postregli s prigrizkom in ob odhodu vsakemu podarili vrečko, v kateri sta bila med drugim tudi priznanje in trimesečna brezplačna naročilnica na Dnevnik. Z vsemi temi vrečkami smo se nato peš odpravili proti predsedniški palači, na obisk k predsedniku države, gospodu Borutu Pahorju.

Ta nas je sprejel v kristalni palači, v kateri so nam družbo delali tudi trije izjemni dijaki – Miha Hrobat, svetovni mladinski prvak v superveleslalomu, Urban Stanič, ki je na evrovizijskem tekmovanju mladih glasbenikov v Kölnu dosegel drugo mesto, in Maruša Kerenčnik, dobitnica bronaste medalje na mladinski naravoslovni olimpijadi. Po uvodnem govoru predsednika države, je pogovor v svoje roke prevzel že prej omenjeni voditelj in vsem trem zastavil nekaj vprašanj, nekaj pa so jih na koncu dodali še mladi novinarji.

Srečanje se je končalo s skupinsko sliko in nekaj »selfiji« s predsednikom, predvsem pa z velikim ponosom, da smo bili del tega projekta in da smo dobili priložnost izkusiti delo novinarja

Barbara Petrovčič, 3. d

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka