Dogodki in novice

Praznik športa

V torek, 22. januarja 2013, smo s Praznikom športa tudi uradno otvorili nove prostore Gimnazije Vič.

S tem se je zaključil projekt, ki smo ga čakali skoraj 20 let in se je začel leta 2007: Nova telovadnica, večnamenska dvorana, knjižnica, avditorna dvorana in multimedijska učilnica Gimnazije Vič.

Pred polnimi tribunami dijakov in povabljenih se je zvrstila imenitna predstava veselja, mladosti in zrelosti. Z razigranostjo so nas v telovadnici sprejeli učenci Osnovne šole Vič, osrednja točka je bila košarkarska tekma med nekdanjimi in sedanji dijaki Gimnazije Vič, v odmorih med četrtinami pa so se nam predstavili mladinci ŠD Tabor z atraktivnimi skoki na prožni ponjavi, Veterani ŠD Bežigrad na bradlji, plesalke Plesne šole Bolero z odlično točko Coktail, dijakinje in dijaki Gimnazije Vič s svojo plesno točko, ki je prepletala najrazličnejše plesne zvrsti, in šolski band s svojo interpretacijo pesmi Čas, ki je gledalce na koncu še dodatno dvignila na noge.

Prisotne je pozdravila ravnateljica Alenka Krapež in povedala, da se za ta projekt lahko zahvalimo mnogim: nekdanjim ravnateljem: gospodu Stanetu Virtiču, gospe Katji Hvala in gospe Ireni Perenič, odličnemu delu njenih kolegov, ki so vsak na svoj način doprinesli k imenitnim dosežkom nekdanjih in sedanjih dijakov. V nadaljevanju se je zahvalila vsem, ki so sodelovali pri izvedbi tega projekta: Ministrstvu za šolstvo, projektantom, gradbenikom in nadzornikom, sosedom, vsem, ki so sodelovali pri opremljanju, Mestni občini Ljubljana in ostalim.

Zahvalila se je tudi vsem, ki so pomagali, da so se naše šolske dejavnosti, kljub omejitvam, nemoteno odvijale tudi v času gradnje, posebej pa še našim sosedom: Osnovni šoli Vič, viški župniji in TVD Partizanu.

Prisotne je pozdravil tudi gospod minister, ki je med drugim povedal, da je Gimnazija Vič ena boljših gimnazij v Sloveniji, ki poleg dobrega pouka nudi dijakom mnogo različnih projektov.

Prireditev so pripravili profesorji športne vzgoje Andrej Domajnko, Nuša Završnik Ražen, Mojca Manfreda in Igor Kovač. Scenarist in režiser je bil dijak Matic Žmuc, pri izvedbi pa je sodelovalo več kot 150 ljudi.

Pohvale prireditve in novih prostorov so deževali tako od dijakov kot gostov.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka