Dogodki in novice

Plesalci Plesne šole Kazina in dijaki Gimnazije Vič – uspešni na svetovnem in evropskem prvenstvu

Na Svetovnem prvenstvu v jazz-u in modern-u, ki je potekalo od 4.10. do 7.10.2012 v Frankfurtu v Nemčiji in na Evropskem prvenstvu v show dance-u, ki je potekalo od 25.10. do 28.10.2012 v Pecs-u na Madžarskem so uspešno nastopili tudi dijaki Gimnazije Vič.

Another brick

Na Svetovnem prvenstvu v jazz-u in modern-u je Matic Bizjak skupaj s soplesalci mladinske show skupine osvojil naslov svetovnega prvaka v kategoriji modern male skupine mladinci (točka Swiss knife, koreografija Mitja Popovski).

Na Evropskem prvenstvu v show dance-u pa je Matic Bizjak osvojil kar štiri naslove evropskega prvaka. Zlato medaljo je osvojil skupaj s soplesalci mladinske show skupine v kategoriji show formacije mladinci (točka Another brick, koreografija Mitja Popovski) in v kategoriji show male skupine mladinci (točka Novice, koreografija Mitja Popovski), skupaj s soplesalko v kategoriji show pari mladinci (koreografija Mitja Popovski) in kot solist v kategoriji show solo mladinci (koreografija Mitja Popovski).

Tina Turk in Matej Voušek sta na Svetovnem prvenstvu v jazz-u in modern-u osvojila naslov svetovnih prvakov skupaj s soplesalci članske show skupine v kategoriji modern male skupine člani (točka The force, koreografija Mitja Popovski) in 3. mesto v kategoriji jazz pari člani (koreografija Mirjam Podobnik). Tina Turk je uspeh dopolnila še s 4. mestom, ki ga je skupaj s soplesalko osvojila v kategoriji modern pari člani (koreografija Mitja Popovki), Matej Voušek pa s 5. mestom, ki ga je osvojil kot solist v kategoriji jazz solo člani (lastna koreografija).

Plesalcem in koreografoma iskreno čestitamo!