Dogodki in novice

dr. Gašper Fele-Žorž

V okviru svetovnega tedna poučevanja informatike (ki vsako leto poteka drugi teden v decembru) smo tudi na naši šoli letos organizirali predavanje na temo informatike, ki je potekalo v torek 10. decembra.

Predavanja so se udeležili dijaki vseh štirih letnikov, ki so bili nad predavanjem navdušeni. Pozornost dijakov je še dodatno pritegnil predavatelj dr. Gašper Fele-Žorž, ki je predaval na zanimiv, sproščen in kar je najbolj pomembno, razumljiv način. Predstavil nam je delovanje računalnika, najpogostejše okvare, nam povedal kako te na enostaven način odpravimo in še mnogo drugega. Med poslušalci smo sedeli tudi taki, ki smo za veliko povedanega slišali in delali prvič (npr. razstavljanje in sestavljanje računalnikov). Večino pa so predstavljali dijaki, ki se ukvarjajo s programiranjem oz. je njihovo znanje informatike že kar obsežno. Žal pa je za preostanek predavanja zmanjkalo časa, tako da smo dijaki že v pričakovanju nadaljnjega.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka