Dogodki in novice

Obisk delegacije pedagoških delavcev iz Singapurja

V okviru programa 'Leaders in Education Programme' nas je 17. maja 2023 na šoli obiskala osemčlanska delegacija podravnateljev in strokovnjakov s področja vzgoje in izobraževanja iz Singapurja.

Goste je najprej skupina dijakov popeljala na ogled šole, nato pa so se udeležili predstavitve, ki so jo izvedli člani angleške promocijske skupine. Poleg osnovnih informacij o Sloveniji so se podučili o slovenskem izobraževalnem sistemu, seznanili pa so se tudi z glavnimi poudarki in načinom vodenja Gimnazije Vič ter z bogato ponudbo obšolskih dejavnosti, ki dijakom omogočajo razvijanje njihovih zanimanj in talentov. Predstavitvi je nato sledil živahen razgovor z večjo skupino dijakov, na podlagi katerega so gostje izvedeli več o tem, kako se najstniki pri nas spopadajo s stresom, kakšnih izboljšav obstoječega šolskega sistema si želijo ter kakšna pričakovanja imajo glede osebne in družbene prihodnosti.

V zaključnem delu obiska so se gostje srečali še z ravnateljico ter s predstavniki učiteljev. Pogovor je bil osredotočen na elemente digitalne prihodnosti v okviru poučevanja ter na vzgojo mladih v aktivne državljane, ki bodo odgovorno soustvarjali globalno družbo.

Izmenjava idej in izkušenj nas vedno obogati, zato se veselimo nadaljnjega sodelovanja in povezovanja v mednarodnem prostoru.

slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka slika dogodka